Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe venninnen min?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Har en venninne som snakker om å ta livet sitt, hvordan kan jeg hjelpe henne??!

Besvart 05.08.2019 21:16
 

Svar
Hei

Så trist å lese om venninnen din som har det så vanskelig. Det er veldig fint at hun har deg som venn som bryr deg og søker råd på vegne av henne.

Det er et altfor stort ansvar for deg alene å skulle hjelpe venninnen din. Hun må snakke med noen, selv om hun kanskje ikke vil. 

Det kan være helsesykepleier på skolen hennes, Helsestasjon for ungdom, fastlegen hennes, psykisk helsehjelp i kommunen der hun bor, foreldrene hennes eller dine foreldre. Dersom hun ikke tør å gå alene kan du kanskje tilby deg å være med? 

Det går an å be om hjelp på vegne av en venn, og det går an å gjøre det anonymt. Det går an selv om venninnen din ikke vil at du skal si det til noen.

Du er kanskje redd for at venninnen din blir sur på deg. Det kan hende hun blir det der og da, men når hun får det bedre vil hun takke deg og forstå at du gjorde dette for å hjelpe henne. 

Her finner du også mange gode råd for hvordan du kan hjelpe venninnen din når hun har det vanskelig. 

Jeg håper vennen din får den hjelpen hun trenger og at hun føler seg bedre snart. 

Jeg sender dere mange gode tanker. 

 

 

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser