Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min er så opptatt av hva hun spiser, det er ikke bra for meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Dette høres sikkert ikke krise ut for dere men for meg er dette KJEMPE SLITSOMT I mitt hode!! Trur jeg blir gal snart. Venninen min maser hele tiden om vekten sin og hvor lite hun har spist på 50 timer osv. Jeg har selv spiseforstyrrelse var veldig bra men har fått tilbakefall siden jeg ikke har vært hos psykolog siden før ferien. Nå spiser jeg så lite som mulig og trener eller går lange turer. Jeg har sagt dette til hun men hun hører ikke å fortellere bare hvor deprimert hun er og jeg selvskader. Dette er ikke bra for meg!!!!

Besvart 06.08.2019 11:03
 

Svar
Hei!

Jeg forstår godt at dette er vanskelig for deg! Samtidig synes jeg det er veldig reflektert av deg å se at det venninnen din gjør ikke er bra for deg som faktisk strever med mat. 

Det er veldig bra at du får hjelp til å håndtere spiseforstyrrelsen din. Det er synd at sommerferien har gjort at du ikke har fått tett nok oppfølging slik at du har fått tilbakefall nå. Jeg håper det ikke er lenge til du skal til psykologen din igjen slik at du kan få hjelp til å bli bedre igjen. 

Det er kjempebra at du sier ifra til venninnen din om at det hun sier ikke hjelper deg noen ting. Det er ikke alle som tør å si ifra! Nå når du har sagt fra, og hun likevel ikke gir seg, er det ikke så mye annet du kan gjøre enn å ta en pause fra henne. Hvis du mener at dette vennskapet ikke er bra for deg nå så er det lurt å være sammen med noen andre en stund. Det er viktig å kjenne etter hvilke mennesker som gir deg energi og hvilke som stjeler energi. 

Jeg regner med at foreldrene dine vet om spiseforstyrrelsen din. Kan du snakke med dem om dette slik at du kan få litt støtte? Du trenger også at foreldrene dine minner deg på hva du og psykologen din har jobbet med slik at du kan finne tilbake til den gode jobben du gjorde med spisingen. 

Ha fokus på hva du tenker er bra for deg nå. Bruk tid på å jobbe med tankene du har rundt mat og spising i stedet for å bruke krefter på venninnen din. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap