Hopp til hovedinnholdet

Jeg klinte med gutten venninna mi har en ting for

Jente 15 år
 

Spørsmål

Klinte med gutten venninna mi har en ting for, nå hater hun meg

Besvart 12.10.2019 22:28
 

Svar
Hei jente 15 år!

Jeg forstår at dette ble litt vanskelig og at det er leit at hun nå "hater deg". Det er ikke uvanlig at man liker samme gutt som venninner, men det gjør det ikke noe enklere for det. 

Hvis du føler at du har dårlig samvittighet, så kan det ofte også gnage i lengden, og det kan også gå ut over forholdet ditt til venninnen din. Hvis hun er sint på deg lenger enn hva som hadde vært normalt for deres relasjon, så er det også noe å tenke på.

Jeg tror det beste er om dere kan snakke sammen om det og være åpne med hverandre. Jeg tenker også at det kan være lurt å tenke på om hvorfor vennskapet deres er viktig for deg, og også fortelle det til henne.

Hun kan ikke styre hva han og du velger å gjøre. Hvis du liker han veldig godt, så er dere da to som liker samme gutt. Men hvis du ikke er så keen på han, sånn egentlig, så kan det være lurt å vise ryddighet og respekt videre for hennes tanker og følelser.  

Kan også være lurt å tenke på; om du tror at du og han kommer til å fortsette å holde på senere eller om det var en engangs greie?

Vi har noen artikler som kan hjelpe deg, legger ved disse. 

Ønsker deg lykke til og håper det ordner seg :)

Vennlig hilsen rådgiver innen atferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap