Hopp til hovedinnholdet

jeg er en jente på 15 år som slår pappa hvis jeg blir sur eller sint på han.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år som slår pappa hvis jeg blir sur eller sint på han. Nå i det siste har han og mamma begynt å si at de kan kontakte barnevernet osv. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre eller hvordan jeg skal takle sinne problemet mitt. Jeg har slått pappa så lenge jeg kan huske hvis han har "ertet" eller gjort med sur på en eller annen måte. Først var det ikke hardt, men nå blir det bare hardere og hardere... jeg blir så frustrert og aner ikke hva jeg skal gjøre :c

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du slår faren din når du blir sint. Du sitter tydeligvis med en dårlig samvittighet at du kan gjøre slikt og det er bra. Ingen voksne skal slå barn, men barn skal heller ikke slå voksne. Barn som ikke blir stoppet når de slår forstår heller ikke at det finnes mange andre måter å løse konflikter på. Du skriver at du blant annet slår din far når han har ertet deg litt eller gjort deg sur. En ting er at du må få hjelp til å finne andre måter å løse problemene på, en annen ting er at din far bør også tenke over hva han gjør som kan fremprovosere slikt sinne hos deg. Hvis han erter deg med noe som han egentlig burde vite gjør deg sint så burde han la være med å erte deg med akkurat dette.

Jeg vil foreslå at du og dine foreldre setter dere ned sammen og snakker om dette. Du må si litt hva som gjør deg sint for at foreldrene dine kan tenker over dette til neste gang, mens foreldrene dine kan fortelle deg hvilke andre måter du kan få ut sinnet ditt på enn å denge løs på din far. At barnevernet skal kobles inn er ikke sikkert at er nødvendig hvis dere fikser opp i dette selv, men skulle det vise seg at det ikke blir bedre hjemme hos dere så kan det godt være at barneverntjenesten eller at familiesenter kan bidra med råd og veiledning.

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold