Hopp til hovedinnholdet

Vennen min blir slått på skolen, lærerne bare ler

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg har møtt en person over et spill online på nettet. Jeg har snakket med ham og blitt kjent med ham. Etter å ha møtt mange av vennene hans har jeg fått vite mer og mer om ham, og i dag fant jeg ut at han blir slått av alle på skolen han går på, og av en "venn" spesielt. Han bor et sted i nord-amerika. så, grunnen till jeg sender en melding om hjelp er fordi jeg ikke takler å se noen bare sitte stille og bli slått av folk på skolen, et sted man skal føle seg trygg. Så, jeg lurte på om dere kunne gi noen tips om hvordan han kan få hjelp, en engelsk nettside lik denne kanskje? Da jeg spurte om han hadde spurt om hjelp fra noen, svarte han med at lærerne bare flirte av ham og gikk videre. Han har èn venn som støtter ham av og til, hvordan eller hvor ofte vet jeg ikke. Takk for svaret :) Hilsen: en som ikke takler at noen blir utsatt for vold uansett hvor de er fra.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har tenkt mange kloke tanker - jeg er helt enig med deg - man skal føle seg trygg på skolen, og det er de voksne på skolen sitt ansvar at elevene er trygge. Så viss det er slik at lærerne bare ler, og ikke stopper volden som skjer, så gjør ikke de jobben sin.

Det er kjempebra at du er en slik person som ikke takler at noen blir utsatt for vold uansett hvor de er fra - vold er skadelig uansett hvem man er og hvor man kommer fra.

Du kan tipse din venn om disse nettstedene:

www.dosomething.org

www.helpguide.org/mental/bullying

www.befrienders.org/need-to-talk

 

Håper dette kan være nyttig for din venn!

 

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold