Hopp til hovedinnholdet

Kommer samboeren min i fengsel for at han slo meg i magen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! jeg og min samboer skal ha baby i januar, vi hadde en krangel for ca 2 mnd siden. Han tok tak i meg å sa at jeg måtte skjerpe meg og ikke være så sur hele tiden, fordi jeg føler at han ikke bryr seg om at jeg er gravid. Når han skulle snu seg , så fikk han slått borti magen min, det var ikke hardt å han sier det ikke var med mening. Jeg var hos legen for å sjekke at alt var ok med barnet, noe det heldigvis var. Legen ville ringe politiet noe jeg ikke ville gi tilatelse til, legen hadde sin plikt til å gjøre dette. Så jeg måtte snakke med politiet,de ville opprette en sak på dette. Nå går jeg å er urolig hele tiden. jeg var hos nærmeste politi stasjon for noen dager siden, for å skrive at jeg ønsket ikke å ta saken videre. De skulle sende dette til min jurist, tar sikkert flere uker. Jeg vil ikke at han skal i fengsel for en liten krangel som dette. Og kan det bli rettsak? jeg orker ikke uroe meg for dette hele tiden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik du forklarer saken, så høres det ut som at legen ikke skulle ha meldt dette til politiet. Jeg antar derfor at legen har vurdert denne situasjonen som mer alvorlig enn det du fremstiller det som.

Når legen først har meldt dette til politiet, må politiet følge opp saken. Det har de gjort ved å få din forklaring. Juristen vil dermed vurdere hvorvidt saken skal henlegges eller om de skal gå videre med saken.

Igjen, så er det sånn at dersom du har forklart saken for politiet slik som du forklarer til oss, så vil jeg anta at dette er en sak som vil bli henlagt. Men dersom det er mer alvor i denne saken enn det fremstår som her, så er det vanskelig å si om dette er noe politiet vil gå videre med.

Jeg vil også si at dersom politiet får flere meldinger om slike "uhell" fra din samboer, så vil det fremstå som mer alvorlig.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold