Hopp til hovedinnholdet

har jeg nok bevis til å anmelde dette?

Jente 17 år
 

Spørsmål

For ca 1 år siden ble jeg angrepet fysisk av en i klassen min. Han kom også med drapstrusler. Jeg fikk blåmerker på hele armene, og selvfølgelig tok jeg bilde av dette. For noen år siden ble jeg utsatt for en voldtekt. Når han i klassen min angrep meg fikk jeg sånn tilbakeblikk og var redd for at det skulle skje igjen. Jeg gjorde motstand. Jeg har gått til psykolog for å få behandling for PTS pga voldtekten. Så det jeg lurer på, har jeg nokk bevis til å anmelde dette? Jeg har bilder av blåmerkene, PTS-diagnosen og psykolog til å bevise dette. Jeg har også en venninne som opplevde noe av det samme med samme person.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det var leit å høre at du har måttet oppleve så mye vanskelig. Jeg håper at du får hjelp til å bearbeide og komme videre etter voldtekten du opplevde.

Jeg kan ikke helt se at du trenger å blande inn voldtekten med hendelsen med han i klassen din. Den hendelsen er straffbar - uavhengig av voldtekten og uavhengig av at du har en PTS-lidelse.

Både legemsfornærmelse og drapstrusler er straffbart, og dette kan anmeldes til politiet.

Hvorvidt hendelsen har nok bevis, og hva politiet kommer til å gjøre med saken, kan du uansett ikke forutse. Det er bare for deg å anmelde saken til politiet, så blir det opp til politiet å vurdere saken videre.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold