Hopp til hovedinnholdet

han mener han ikke har noe skyld i at han ble slått?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei angåend om personen har selv skylden for skaden han fikk ved å provosere en annen person. episoden var 2 venner son var på byen, begge hadde drukket, yy sto da og pratet med ei vennine da xx begynte og slå han i magen,skuldra og klype i brystene ,yy sa til xx at han måtte slutte med det, men xx bare forsatte,yy sa da slutter du ikke slår jeg,xx forsate å gjøre det,yy sa det igjen 2 ganger men xx forsate og da sa det bang. xx fikk da brekt nese og hjernerystelse, xx mener han ikke har noe skyld i at han ble slått?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vel, selv om man tirrer, provoserer, erter noen, så har man ikke lov til å slå hardt tilbake. YY hadde en plikt til å gå ut av situasjonen, og trekke seg tilbake.

Dersom xx hadde gått til angrep på yy, så kunne yy ha forsvart seg - men bare på en måte som var høyst nødvendig for å forsvare seg selv. Man kan forsvare seg, men ikke gjøre mer skade enn det som er nødvendig, altså, dersom det f.eks er tilstrekkelig å låse inntrengeren ute kan man ikke gå til fysisk angrep på inntrengeren i tillegg. 

Selv om xx oppførte seg som en idiot, så er det altså ikke riktig å slå han ned. Det er uansett ikke lov/greit å slå til noen.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold