Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 14 og voldtok en jente da jeg var full.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en gutt på 14 år som nylig var på fest hos en venn. Etter festen var jeg skikkelig full og på vei hjem møtte jeg på ei skikkelig søt jente. På grunn av rusen forsøkte jeg å komme i kontakt med henne og det endte med at jeg voldtok henne. Hun sa at hun skulle kontakte politiet, men jeg angrer skikkelig. Hva slags konsekvenser kommer dette til å få?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har jo gjort noe veldig alvorlig. Hvis du ikke respekterer partnerens nei, begår du et overgrep. Konsekvensene om det blir anmeldt, er  først at politiet vil åpne en etterforskning.  Antagelig vil da jenta avhøres og du avhøres, og evt. andre som kan ha noe informasjon vil avhøres.  Foresatte vil kontaktes og barnevernet.  Hva som så skjer, vil jo avhenge av hva det lokale politiet og barnevernet finner ut av og bestemmer.  Se mer i artiklene under.

Du kan lese mer om konsekvenser av lovbrudd på http ung.no/lovbrudd/

Vi råder deg til å prate med noen voksne om det som har skjedd, slik at du får hjelp og støtte.  Vi forstår at du tenker på dette.  Du kan prate med utekontakt om dere har det, med helsesøster, med barnevernet eller med politiet om det som har skjedd.  Håper du også har foresatte du kan få pratet med. Selv om det er en vanskelig sak, foreslår vi det. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Under 15 år og gjort noe dumt?

Jente sitter i sofaen og er lei seg (colourbox.com)

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år, (straffeloven § 20 første ledd bokstav a). Personer under 15 år som begår kriminelle handlinger, kan ikke pågripes eller straffes.

Les mer

- Hadde sex med noen som sov

Jente sover i seng (colourbox.com)

Jeg ble med en jente hjem fra byen forrige helg. Begge var ganske fulle, og vi lå sammen. Hun var like mye med på det som meg og tok masse initiativ, men jeg er ikke helt sikker på om hun var våken hele tiden mens vi holdt på. Nå har hun anmeldt meg for voldtekt. Jeg husker ikke alt som skjedde, men er veldig redd nå. Kan jeg straffes for at vi lå sammen?

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold