Hopp til hovedinnholdet

Snakke hverandre i familien mer respekt.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. jeg bare lurte på tre ting. 1: er det lov foreldre kan svare frekke ting mot barna sine når de snakker rolig måte? 2: hvordan kan jeg beskytte meg selv liksom jeg kan ta hevn? vis jeg svarer frekk da får jeg veldig dårlig følelse begynner å få tårer. kan jeg gjøre noe med det? 3: vis noen svarer frekke ting til meg bli jeg ikke så glad i en uke og er lei meg tenker for mye på negative ting klarer ikke å gjøre lekser. er det noe jeg kan gjøre? takk for meg håper får svar fort!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 16 år,

 

Man skal behandle hverandre med respekt i en familie. Jeg tror likevel det er vanlig med noen krangler og at foreldre og barn sier noen ting som ikke er bra. Så er det sånn at det i noen familier går for langt med å bli grenseløse i hva man sier til hverandre, det er ikke bra. Jeg synes ikke du skal beskytte deg selv med å ta hevn. Jeg tenker det er bedre du sier at du ikke vil bli snakket til på en slik måte. Gå bort fra situasjonen dersom den blir på et slikt nivå. Jeg tenker du skal sette deg ned å snakke med dine foreldre når det er rolig hjemme, fortell hva det gjør med deg når de snakker slik til deg. Det er også mange som har god hjelp av å gå på et familiesenter for å lære å snakke sammen på andre måter.

 

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111 dersom du har behov for å snakke litt mer rundt dette. Det er gratis å ringe og du kan være anonym.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold