Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde ei venninne som slo og sparket meg

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om det her er Vold?altså jeg hadde enn vennine som pleide å slå og sparke å bite meg hele tiden, da hun var hos meg i sommer,Jeg følte meg så slått ihjel at jeg lå i senga mi nesten en hel dag der jeg nesten ikke greide å gjøre noe som helts,.Men jeg klarer aldri å glemme hva hun gjorde mot meg,hun sier hele tiden at hun ikke mente det, å det var kun en impulskontroll der hun ikke klarte å styre unna. Jeg hadde bite merker på hånden min, og beina mine verka så fy, følest ut som jeg hadde løpt ett helt maraton uten at jeg egentlig ikke har noe enn bare blitt slått til, å sparka hardt til. Hun er like gammel som meg, og jeg har drevet å sagt ifra til henne da det skjedde, men hun hørte meg aldri.Jeg lurer bare på hva skal jeg gjøre for å få bort tanken som får meg så nedtrykt. Men jeg lurer også på at er det misshandling eller vold? altså hun har gitt meg ett par klore merker som jeg har fått sår av ,Og hun tok de skarpe neglene mine å stakk den hardt ned i huden min.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du forteller at du har opplevd, det er fysisk vold. 
Vold er både skremmende og skadelig, og ekstra vondt og vanskelig blir det hvis det er en nær person/en person du egentlig stolte på som bruker vold mot deg.

Det høres ut som at du er plaget med vonde tanker om det som skjedde - slike tanker går det an å gjøre noe med. Det er nok lurt om du oppsøker hjelp for å få pratet om dette med en voksen. Jeg anbefaler deg å ta kontakt med helsesøster på skolen, viss du går på skole nå, eller ta kontakt på nærmeste helsestasjon for ungdom. Det kan være lurt å skrive ned hva slags tanker som dukker opp som gjør deg så nedtrykt, og hva slags følelser tankene skaper. Er det slik at du føler deg engstelig? trist? sint? liten?

Ofte kan det være at vonde minner setter seg fast i hodet og påvirker oss selv om det skjedde er over for lenge siden. Kanskje er det det som har hendt med for deg nå. Da hjelper det å få pratet ut om det.

Håper dette svaret var nyttig for deg!

 

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold