Hopp til hovedinnholdet

To gutter tvingte med med makt ned i en seng

Jente 15 år
 

Spørsmål

To gutter tvingte med med makt ned i en seng, den ene satt seg oppå meg, mens den andre tvingte munnen min opp mens han holdt om nesa mi. Han uttrykte at dette var for at jeg etterhvert ble tvunget til å puste med munnen. Når jeg da måtte puste, stappet de en pose med grove saltkorn i munnen min. Den skrapet opp munnen min, det gjorde vondt, jeg brakk meg og fikk ikke puste. Jeg ropte, og gjorde motstand, men de begynte bare å le. Det jeg lurer på da, er dette betraktet som et overgrep og er det straffbart?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er veldig alvorlig, og du bør kontakte politiet og anmelde forholdet. De vil da ta i mot anmeldelsen, og evt. kalle de to guttene inn til avhør. Du bør først og fremst snakke med dine foreldre, slik at de vet hva som har skjedd.

Vennlig hilsen alarmtelefonen, tlf: 116111, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Landsdekkende telefonnummer til politiet

Politiet: 02800

Ringer du 02800 kommer du automatisk til hovedsentralbordet i det politidistriktet du befinner deg i. Tilbudet er døgnåpent.

Nummeret erstatter IKKE nødnummeret 112.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold