Hopp til hovedinnholdet

blitr slått av fosterfar

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en jente på 14 år og jeg bor i et fosterhjemm. jeg syns det er fælt og vanskelig å bo her. jeg vill helst flytte men jeg tørr ikke å flytte til et annet fosterhjem. kjeresten min hjelper meg og snaker med meg. er det overgrep og vold hvis foster far har slått deg et par ganger og kliper og stiller deg op i et hjørne å kjefter deg opp så du begyner å skrike og han har holdt nede og sittet oppå meg å foster søsken og mor ikke gjør noe med dette ?! jeg har prøvd og sagt dette til barnevernet flere ganger men får ikke hjelp det samme med alarm telefonen for barn og unge jeg tror jeg skall prøve helsesøster på skolen men jeg kjenner hen liksom fra før av å detblir litt klein og kan jeg anmelde han for noe mamma sier jeg bør gjøre dett siden han ikke kan behandle meg sånn ?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du skriver til oss

Du skriver at du bor i fosterhjem og at du ikke har det bra der. Du lurer på om fosterfar kan behandle deg slik han gjør. Det du beskriver har fosterfar ikke lov til. Det er ikke lov til å slå etter true barn. Det er straffbart.

Du skriver videre at barneverntjenesten ikke tar deg på alvor. Jeg synes derfor det er en god ide å snakke med helsesøster selvom du kjenner henne fra før. Det er viktig at du forteller det du opplever til noen som tar det på alvor. Jeg synes også du skal fortelle det til barnevernet en gang til. Dersom de fortsatt ikke tar det på alvor, kan du kontakte fylkesmannen i det fylket du bor i. De kan også hjelpe deg. Her er link til fylkesmannen: www.fylkesmannen.no/

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold