Hopp til hovedinnholdet

Ble utsatt for blind vold. Hva kan jeg kreve i erstatning?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg ble utsatt for blindvold når jeg var på byen. jeg var meget beruset da en mann hadde skallet meg ned. politiet er vitne og pågrep mannen like etterpå. jeg knakk nesen på værst mulig måte og våknet opp på sykehuset. 1 uke etter måtte jeg operere den. så nå har jeg gått i en og en halv uke med total tett nese og sliter med søvn, får ikke mulighet til å jobbe eller andre aktiviteter. er fast ansatt så har sykemelding, men går fortsatt glipp av eventuelt overtidsjobber jeg kunne tatt. min mobil er totalt ødelagt, klærene er full av blod og kjøreturene til&fra sykehus inkl. timen har kostet meg kanskje mellom 2 og 3000kr. hva kan jeg kreve i erstatning i et slik tilfelle? og hva bør jeg gjøre? kontakte advokat? er stor motstander av blindvold, vold generelt! så håper at det svir mest mulig for han slik at han kanskje ikke gjør dette igjen mot noen andre.. mvh uheldig offer

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du politianmeldte saken, skal du ha blitt spurt av politiet om du ønsker å fremme et erstatningskrav i forbindelse med straffesaken. Du må ha svart bekreftende på dette. Kravet vil da bli en del av straffesaken.

Skulle saken bli henlagt, kan du likevel søke om voldsoffererstatning fra staten. Les mer om reglene rundt hva du kan søke erstatning for og hvordan du søker her.

Det kan være lurt å konferere med en advokat i forbindelse med kravet ditt. I slike tilfeller har du krav på fri rettshjelp.

 


Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold