Hopp til hovedinnholdet

Kameraten min ble slått av faren sin.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og en vennegjeng spiller dataspill i fritiden våres. vi spiller ofte flere timer på en gang og foreldrene våres har ikke noe imot det. Vi har en venn som som bare vår spille 1-2 timer til dagen av foreldre sine og for noen dager siden så spilte vi som vanligt sammen og alt var helt ok. så kom faren til den ene vennen våres og sa at han motte avslutte spillet sitt, da sa vennen våres at han snart var ferdig, så sa faren at det var greit så gikk han ned igjen, noen minutter senere kom han opp igjen på rommen hans og sat at han motte avslutte igjen. vennen våres svarte med at han snart var ferdig og at alle de andre vennene hans får spill mye mer an han. deretter så slå faren sønnen sin 2 gangen i fjeset og han fikk et ganske tydlig rødt merke i fjeset, vi spurte han om han ofte ble slått og han svarte med at det har skjedd før. Jeg tror ikke pappen var beruset men bare velidig sin på at sønnen ikke gjorde som han sa. men jeg synes det ikke er rett og slå sin egen sønn. hilsen:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du kontakter ung.no.  Foreldre har nok ulike meninger om hvor lenge/mye ungdom bør spille data.  Hvor aktiv ungdommen er ellers og type dataspill har nok betydning for hva voksne mener er akseptabel spilletid.    

 Det høres ut som faren til din kamerat ble provosert av at sønnen ikke avsluttet spillingen da han ble bedt om dette og i tillegg argumenterte med at dere fikk spille lenger.  Faren har helt klart gått over en grense ved å slå sønnen i ansiktet. Det er ikke lov å slå eller bruke andre former for vold mot barn eller ungdom.  Det er fint at du reagerer på dette og at du har pratet med kameraten din i etterkant.  Du må gjerne prate litt mer med kameraten din og oppmuntre han til å snakke med noen voksne om hvordan han har det hjemme.  Kanskje han kan prate med noen på skolen, f.eks. helsesøster eller lærer.  Du må gjerne tilby deg å være med han.        

 
Hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold