Hopp til hovedinnholdet

Kameraten min banket opp en gutt - hva skjer nå?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei! i helgen kom en venn av meg opp i en slosskamp, som endte veldig dårlig! det startet med at en gutt hadde terret vennen min gjennom hele kvelden og til slutt kommet med drapstrusler mot han og familien hans, gutten skulle komme hjem til han å knivstikke alle. dette gjorde at vennen min ble veldig sint, i og med at broren var på utøya og dette er et sårt punkt for han! min venn begynte å banke opp han som truet og etterhver kom en kompis av trueren også bort (han hadde tidligere på kvelden slått ned bestekompisen til min venn og truet med å banke enda en kompis). dette endte med at vennen min og en til banket opp kompisten til trueren så hardt at han måtte ligge på sykehuset i litt over en dag med indre blødninger og ødelagt tarm.... han har ADD og ble så sint at det blekket ut for han... hva kommer til å skje med vennen min nå??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra det du beskriver høres dette ut som en ganske alvorlig sak. Jeg regner med at kameraten din enten har blitt anmeldt til politiet, eller at han kommer til å bli det.

Kameraten din risikerer å bli tiltalt for brudd på straffeloven §§ 228 eller 229. Siden han som ble banket opp måtte på sykehus, og fordi han fikk såpass alvorlige skader, tror jeg nok at politiet vil vurdere denne saken som legemsbeskadigelse etter straffeloven § 229.

Hvis ikke kameraten din skulle være så utrolig heldig at saken hans blir sendt til konfliktrådet kan han nok forvente seg at han må møte i retten. Se i artikkelen nedenfor om hvordan en rettssak foregår.

Hvis kameraten din blir dømt etter straffeloven § 229 vil han kunne vente seg fengselsstraff.

Du kan lese mer om hva konfliktrådet er i artikkelen du finner nedenfor.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Løs konflikten - unngå merknad på rullebladet

Overvåkingskamera inne på et shoppingsenter (colourbox.com)

Har du havna i en konflikt? Fortvil ikke! Les eksempler på hvordan meglere fra Konfliktrådet kan hjelpe deg med å finne en løsning på ulike konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold