Hopp til hovedinnholdet

fostermor slår meg

Jente 16 år
 

Spørsmål

for noen dager siden så ble jeg ganske så irritert på fostermoren min og jeg slo henne med albuen. hun gjør det samme tilbake og det gjør ganske så vondt, kan jeg annmelle henne for dette? har skedd en lignene episode to ganger

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Du skriver at du for en tid siden ble så irritert på fostermoren din at du slo henne med albuen og hun slo tilbake. Dette har også skjedd tidligere.

Det høres ut som dere kan ha det vanskelig sammen og det er jo som du sier slik at voksne ikke skal slå barn. Jeg foreslår at du forteller henne at det gjør vondt og at du ikke liker at hun gjør det. Kankje dere kan snakke om hvordan hun skal slutte med det? Dersom du synes det er vanskeilig å snakke med fostermor, kan du snakke med helsesøster eller rådgiver på skolen eller saksbehandleren i barneverntjensten om dette.

Jeg legger ved en link til en brosjyre om fosterhjem og en artikkel om fosterhjem som du kan lese.

www.bufdir.no/Global/Fosterhjem/Brosjyrer/Fosterhjemsbrosjyre_13_18aar_Bokmaal.pdf

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold