Hopp til hovedinnholdet

Faren min truer med vold, bør jeg anmelde ham?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

 Jeg sliter med depresjon og angst. Og jeg har en far som ikke tar dette lett. Han har truet med vold før, men jeg var ikke like nede som jeg er nå. Så denne gangen tok jeg det veldig til meg. Han sa ''Hvis du ikke skjerper deg snart så klapper jeg til deg snart!''. Jeg tror han aldri kommer til å bli så sur en dag at han faktisk gjøre det. Men det gjør forsatt veldig vondt å høre. Han har og kalt meg nytteløs/udugelig, som heller ikke hjelper. Jeg har forklart til han før, og gjorde det igjen idag. At jeg ikke kan ''skjerpe'' meg. Psyken min er dårlig og jeg viser ganske tydelige tegn på depresjon og angst. Mitt spørsmål er om jeg burde anmelde han eller ikke. ...Har hørt at jeg må evnt flytte ut og bo med andre familiemedlemmer hvis jeg anmelder han. Og min mor er ikke et sted jeg vil bo. Jeg liker der jeg bor nå, men faren min sliter med veldig ut noen ganger. Jeg sa til han at det kan hende jeg anmelder han, han svarte ''Nei, for det var ikke vold, det var en advarsel.'' ...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Når jeg leser det du skriver høres det ut som om du ønsker hjelp til å få faren din til å forstå hvordan du har det. Er det det du trenger tror jeg ikke en anmeldelse vil oppnå det.

Det er nok mange mennesker som sliter med å forstå hva det å ha depresjon og angst faktisk dreier seg om. Det blir ikke lettere når det gjelder en i en egen familie. Det kan hende at faren din reagerer på denne måten fordi han er forvirret og redd for deg. Dette er likevel ikke noen unnskyldning får si det han sier til deg.

Du og moren din burde forlange at han blir med dere til samtaler ved familievernkontoret der dere bor. Der kan der få hjelp til å snakke sammen om hva som er vanskelig og hvordan snakke til hverandre på en bedre måte.

Du kan ringe alarmtelefonen på 116111 for å snakke med noen der om hvordan du har det hjemme.

Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold