Hopp til hovedinnholdet

Mamma har hatt det vanskelig, men er voldelig mot meg.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er bekymret for mamma. ho har hatt en jævlig oppvekst og hatt en jævlig skillsmisse som har pågått i 4 år. Ho har selv blitt slått av pappa. Mamma sier jeg må dra til helvete hver eneste dag i 2 år. Ho kaller meg også hore, fitte, jævel og sa idag at ho ikke brydde seg om meg lenger og at jeg bare kunne ta livet for det dreit ho i. Ho har også slått å sparket meg når ho blir sinna. Idag slo ho meg i fjeset slik at jeg hovnet opp med munnen og jeg begynte å blø med hendene. Tror ikke mamma mener å kalle meg alle desse ordene eller slå meg, men jeg synes ikke jeg burde godta det lenger. Det river meg ned. Men synes så synd på mamma for ho fortjener ikke ha det vondt...og vil ikke gjøre det verre for henne...men vil ikke være en person ho tar ut alt sinne på..både psykisk å fysisk...hva skal jeg gjør? er redd hun snart skal ta livet sitt...hun er så utrolig sliten, lei seg og sinna hele tiden... men ho nekter å få hjelp. Har 3 andre søsken, men det går for de meste utover meg...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 16 år,

Jeg forstår godt at du har det vanskelig som du beskriver din situasjon. Du er bekymret for mamma, samtidig utsetter hun deg for fysisk og psykisk vold. Jeg tenker at du, dine søsken og din mamma trenger å få hjelp. Din mor har blitt krenket av din far, nå krenker hun deg. Jeg tenker at du må gi beskjed til noen voksne hvordan du har det hjemme. Kan du gå til helsesøster på skolen? Helsesøster kjenner til hjelpesystemene som finnes i kommunen din. Helsesøster kan gi beskjed til barneverntjenesten. Barneverntjenesten kan sørge for at du er trygg. De kan også hjelpe til at du og din mor får hjelp. Jeg tenker at situasjonen hjemme hos dere går utover alle dere fire barna selv om det er du det går mest utover. 

Du må gjerne ringe til Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 dersom du vil snakke litt om hva som kan gjøres og vi kan fortelle deg litt om hvordan barneverntjenester jobber. Det er gratis å ringe og du kan være anonym. Jeg synes du er modig som forteller hvordan du har det og tenker at du skal bli behandlet med respekt og kjærlighet.

 

Med vennlig hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold