Hopp til hovedinnholdet

er bekymret for en venninne som har flyttet sammen med en mann som har vært voldelig

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Vi er en venninne gjeng som er veldig bekymret for en annen venninne. Hun har flyttet sammen med en mann på som er 6 år eldre, hun er 18. Det vi vet er at hun ikke har det bra. Vi vet også at han har slått og vært voldelig. Selger dop til tider og vi vet at hun er redd for han. Vi har spurt mange ganger om hvorfor hun ikke går fra han, men det er åpenbart at hun er redd, og at han truer hun. Det er ikke bare hun han truer, han har også truet oss venninner, så vi tør ikke være hos/med henne lenger. trenger svar fort. vi er veldig bekymret

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Takk for at du skriver til oss! Ut i fra hva du beskriver kan jeg godt forstå at dere er bekymret for venninnen deres! Å bli truet og slått vil si å utsettes for vold. Dette er IKKE greit og i henhold til norsk lov også straffbart. 
 
Du skriver at han truer både henne og dere, og at dere derfor ikke tør være med/hos henne lenger. Har foreldrene deres kjennskap til dette? Ut i fra hva du skriver høres det både alvorlig og svært bekymringsverdig ut, og jeg tenker at det er viktig at noen voksne dere stoler på og har tillit til informeres. 
 
Det viktigste dere kan gjøre for venninnen deres er å være der for henne, støtte og informere henne om hvor hun kan få hjelp: i første omgang hos politi og eventuelt krisesenter. Er det noen steder dere møtes hvor det føles trygt å snakke sammen? Skole? Eller fritidsaktivitet? Eller hjemme hos en av dere? 
 
Dere kan også kontakte alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111. Dette er en nødtelefon for barn og unge som lever med vold, overgrep og omsorgssvikt. De vil kunne være behjelpelig med hvor dere kan søke ytterligere hjelp.
 

Vennlig hilsen psykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold