Hopp til hovedinnholdet

Lillebroren plager lillesøsteren min, hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en Storebror til en gutt som er 11år. Jeg har også en lillesøster som er 7 år. Lillebroren min pleier alltid å plage lille søstra mi, Da blir jeg så skikkelig sur og slår han. Etter noen minutter kommer mamma og pappa og kjefter på meg og sier at det ikke er mitt problem. Detter skjer nesten hver dag. En dag sparket broren min litt på lille søstra mi, Som vanlig slo jeg han og plaget han, og da kjeftet mamma på meg igjen og sa at det ikke var mitt problem, Men denne gangen skrek broren min og sa at han ville drepe meg og ble skikkelig sur. Han så veldig alvorlig ut da han sa det. Pappa og mamma fikk han til å roe seg litt. Hva skal jeg gjør?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er lett å forstå at det er vanskelig å se at broren din plager lille søsteren. Det er naturlig at du har lyst å forsvare henne. Søskenkrangling er veldig vanlig. Det er ikke alltid lett å være i midten. Foreldrene dine har et poeng i at det er deres oppgave å oppdra broren din og ikke din. Det kan være mange grunner til at det som skjer, skjer. Foreldrene dine er tydeligvis klar over hva som foregår.

Du bør snakke med dem om hvordan du skal tåle at dette skjer fordi det er så vanskelig. Det er viktig at du forteller dem hvor mye og hvorfor det plager deg så mye. Selv om du er sint på broren din nå så kan det være godt å være venner når dere blir eldre. Det å starte et langt uvennskap nå kan bli trist for hele familien.

Det er uansett viktig at du lar være å slå, det kan i verste fall farlig. Ved å slå lillebroren blir du egentlig ikke bedre enn han når slår søsteren din.

Lykke til!

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold