Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mye sur og slår, mest på min niese. Jeg tror hun blir redd meg. Hjelp meg!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år og jeg kan bli sur og slå mye. Visst du d ytter i meg eller kniper meg og det ikke er vondt så blir jeg veldig sur at jeg slår hardere. Og jeg gjør det mest på min niese. Og jeg tror hun blir mer redd meg hver gang jeg gjør det mot hun. Det skjer veldig ofte. Jeg blir sur og irritert over alt. Hjelp meg!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 og takk for at du skriver til oss!
Å bli sur og irritert er ikke farlig, det er bare følelser, og disse kjenner vi alle på i større eller mindre grad. Det som derimot ikke er greit er når disse følelsene kommer ut i handlinger som skader oss selv og andre, som å slå. Du skriver at du tror niesen din blir redd, dette tror jeg du har rett i. Det er ikke greit for henne å bli behandlet på denne måten, og slik jeg forstår deg ut fra hva du skriver er det heller ikke greit for deg å ha det på denne måten hvor surhet og irritasjon ofte kommer ut i slag. For at du skal få det bedre er det viktig at du får pratet med noen om hvordan du har det, og hvordan disse følelsene hos deg ofte kommer ut i vold. Hva med foreldrene dine? Helsesøster på skolen? Eller helsestasjon for ungdom? Gjennom samtaler vil du kunne bli bedre kjent med ditt eget sinne, hva som utløser det og hvordan du kan håndtere det på måter som er bedre for deg og de rundt deg.

Ta gjerne kontakt med oss igjen!
 
 Vennlig hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold