Hopp til hovedinnholdet

Opplevd vold, men ingen tror meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

har opplevd vold i 6 år, og har flyttet fra faren min for 1 og et halvt år siden, men det er ingen som tror på meg. verken politiet eller barnevernet tror på meg, de tror at mamma har fortalt meg hva jeg skal si.... tips til hva vi skal gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du har opplevd vold i 6 år. Du forteller at du ikke lengre bor med faren din men at du føler ingen tror på det du forteller.

Hvis det er faren din som har utøvd vold mot deg så er det veldig bra at du har kommet deg vekk fra ham. Ingen skal oppleve vold fra andre.

Hvis du føler at ingen tror på deg så er de kjempeviktig at du får en ny samtale med i hvert fall barnevernet. Da vil jeg anbefale deg å ha med en person som du stoler veldig på og som kan hjelpe deg under samtalen. Det må ikke være mammaen din som er på dette møtet siden de tror at mamma kanskje sier hva du skal fortelle.

På det nye møte er det viktig at du er ærlig og ber om å bli trodd. Og at det betyr mye for deg.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold