Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mottatt mange trusler fra en som har mobbet meg i over 5 år

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har mottatt mange trusler fra en som har mobbet meg i over 5 år. Jeg har fått masse trusler om at han skal drepe meg, banke meg opp og skade familien min og vennene mine. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre for jeg har mottatt sånne trusler fra han hver uke i litt over 5 år. En dag for ikke så lenge siden kom han og truet meg med kniv, ingen voksne vakter lå merke til dette i mens dette skjedde midt uti det åpne i skolegården foran mange personer. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Hilsen Gutt, 14 årÅÅ

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er veldig alvorlig!  Trusler skal man si ifra om.  Prat med noen ansvarlige voksne om dette: Foresatte, lærer, rektor eller andre.  De kan også hjelpe deg å anmelde dette.  Å leve med mobbing og trusler er slitsomt og ikke noe man skal finne seg i.  Det ER mulig å få slutt på dette!


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold