Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min blir utsatt for vold fra kjæresten. Hvordan kan jeg hjelpe henne uten at de merker at jeg er innblandet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ei vennine som bor i Kristiansand med kjæresten. Jeg har hørt henne skrike i telefonen og jeg vet at hun blir både slått og lugget og sparket så hard at hun havner på sykehuset. Men jeg føler meg tom her jeg sitter for jeg har ingen anelse om hvordan jeg kan hjelpe henne da jeg hvor voldelig kjæresten kan være. Jeg er redd selv, tenker på om noen kommer til å ta meg seriøst. Lurer på om hvordan jeg kan få hjulpet henne uten at de merker at jeg er innblandet? Jeg er forberedt på det verste hvis han skulle finne ut at jeg har spurt om hjelp. Så venligt si meg hva jeg kan gjøre slik at hun kan bli lykkelig å ikke minst hel! For jeg sitter nå her som en dum liten nøtt mens øynene blit bløtere og bløtere. Hjelp! mvh ei bekymret vennine som er utrolig glad i sin vennine!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 og takk for at du skriver til oss!
Du skriver at venninnen din blir utsatt for ulike typer fysisk vold (slått, lugget, sparket) fra kjæresten og lurer på hvordan du kan hjelpe henne. Jeg vil i første omgang råde deg til å dele bekymringen din med henne: at du er kjent med volden hun utsettes for, at du er bekymret for henne og at du lurer på hvordan du best mulig kan hjelpe henne. Videre kan du informere henne om at det er flere steder hun kan søke hjelp: krisesenter, politi og legevakt. Dette er instanser som er døgnåpne, og som alle har kompetanse på familievold. Dersom hun ønsker noen å prate med kan hun henvende seg til både helsestasjon for ungdom og studenthelsetjenesten dersom hun er student. Dersom du ikke ønsker å konfrontere venninnen din med volden du skriver hun utsettes for, kan du kontakte politiet og i første omgang drøfte saken med dem anonymt og høre med dem om hva de råder deg til videre.
Legger ved artikler som kan være nyttige.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold