Hopp til hovedinnholdet

Jeg slo ned en annen, hva skjer nå?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, for noen dager siden var jeg og kjæresten ute på byen. En bekjent kommer sammen med noen andre og vi slår av en prat mens vi spaserer. Jeg og kjæresten går hånd i hånd. Etter hvert begynner denne bekjente å snakke krenkende om min kjæreste til meg ovenfor hans venner. Dette gikk veldig inn på meg ettersom det han sa tar opp hennes fortid, og i det han tok til ordet "hore" klarte jeg ikke å kontrollere meg. Jeg slo til han i ansiktet og stakk av med kjæresten for å unngå noe mer fysisk vold, hun gråt allerede. Gutten lå på bakken sist jeg så han og ingen fulgte etter oss etter det. Fikk senere vite av en venn at gutten ikke hadde fått noen permanente eller betydningsfulle skader, men at han skal anmelde meg. Jeg er ikke en person av vold, men da han gjorde dette mot en jente som betyr alt for meg, i tillegg til at hun på ingen måte kan forsvare seg mot slikt, da klarte jeg ikke å holde meg. Hva vil skje videre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom vedkommende du slo anmelder deg for forholdet, vil politiet etter hvert ta kontakt for å avhøre deg og høre din versjon av saken. Etter avhøret vil de avgjøre om hvordan de ønsker å gå videre med saken. De kan henlegge den, sende den til konfliktrådet eller sikte deg for f.eks. legemsfornærmelse.

Du kan lese mer om konfliktrådet og legemsfornærmelse i den vedlagte artikkelen.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold