Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid vil det ta å få voldsoffererstatning?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på hvor lang tid vil det ta å få voldsoffererstatning? Jeg har blitt voldtatt og har anmeldt det til politiet for 4 mnd siden. Hvor lang tid tar det Fra man sender inn søknaden? Har ofte mareritt om hendelsen, får ikke sove om natten, karakterene går betraktelig nedover, fraværet øker og jeg takler ikke situasjoner som å gå alene osv. Hele livet mitt har blitt snudd på hodet. Håper på raskt svar! :|

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Akkurat hvor lang tid Kontoret for voldsoffererstatning vil bruke på å behandle din sak kan jeg dessverre ikke svare på, men på nettsidene deres står det at politidokumentene er av stor betydning ved behandlingen av saken, så saken din blir nok ikke ferdigbehandlet før politiet er ferdige med sin etterforskning. 

Du kan kontakte Kontoret for voldsoffererstatning og spørre hvordan saken din ligger an. Du finner kontaktinformasjonen deres her


Hilsen juristen, Ung.no

 

Hei, 

takk for at du skriver til oss. 

Jeg vet ikke om du har søkt hjelp og om du snakker med noen om voldtekten og hvordan du har det nå. Det høres ut som du plages mye, og jeg håper du kan få det bedre framover, det finnes hjelp for det du strever med. 

Hvis du ikke har kontakt med noen allerede, håper jeg du kan søke hjelp, for eksempel hos fastlegen din eller hos helsesøster på skolen. Du kan også gå til Helsestasjonen for ungdom der du bor. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg legger også ved noen artikler under som kan ha nyttig info til deg. Ta godt vare på deg selv og lykke til videre

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold