Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
Hei, jeg er ei jente på 16 år.. og jeg lurer på om det er normalt at foreldre slår ? Mamma slår meg nesten hver dag, av og til annenhver. Dette har pågått siden jeg var 7-8 år.. jeg har to brødre, men de har hun aldri rørt. bare meg. hvorfor ?
Alle sier at hjemmet er den fineste og tryggeste plassen men her går jeg på skolen osv og ser på det som reddningen min. Til neste år begynner jeg VG2 og da flytter jeg hjemmefra. jeg mer eller mindre rømmer!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16!

Nei det er ikke normalt at foreldre slår, det er faktisk forbudt å slå sine barn her i landet. Hvorfor hun slår og hvorfor hun slår bare deg er vanskelig for meg å si i og med at jeg ikke kjenner henne. En grunn kan være at hun er blitt slatt selv som barn og at hun er mer redd brødrene dine enn deg. du forteller ikke noe om faren din hvor er han?

Dette burde egentlig vært meldt til barnevernet etter min mening. Jeg forstår veldig godt at du flytter til neste år, men hun burde stoppes nå. Kan du fortelle henne at du ringer barnevernsvakta hvis hun ikke stopper? Blir du hørt på hvis du ringer politiet? Du har rett til å beskytte deg selv!

Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om noveller?

Hva betyr "in medias res"?