Hopp til hovedinnholdet

Har på følelsen at noen tidligere venninner vil "jumpe" - er dette en trussel?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Eg lurte på noe. Jeg var venn med et par jenter før men stoppa kontakten med dem av ulike grunner. Nå er de bitter pga at jeg ikke vil henge med dem mer. De har vært i slåsskamper før og de har blitt god venn med en jente som jeg har beef med. De sier at lyst å "finne på noe" lenge og spør konstant. Jeg ignorer dem. Og jeg har lenge hatt følelsen på at de vil "jumpe" meg. Altså ta med en gjeng å banke meg. Jeg har ikke tid til de lille grinete probleme deres. Og føler jeg er bedre ikke på en overlegen måten, men fakta. Jeg er bedre på mange måter og de er rett og slett bare sjalu. Jeg har fått bedre venner, jobber og går på skole.Og de har tilogmed sakt over telefon at hvis de ser meg blir det problemer osv. Er det en trussel? Har jeg lov å anmelde den jente som sa det? Og har jeg rett å gå til politiet om jeg faktisk blir jumpet? Jeg er 18 og de er 18 og 19 så vi er alle lovlige.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det følger av straffeloven § 263 at den som i ord eller handling truer med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen er egnet til å fremkalle alvorlig frykt, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år.

Det er vanskelig å si ut fra hvordan du beskriver situasjonen, om telefonsamtalen var en straffbar trussel etter loven. Hvis du føler deg alvorlig truet, bør du kontakte politiet.

Om du faktisk blir angrepet, både kan og bør du anmelde dette forholdet til politiet. 


juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold