Hopp til hovedinnholdet

Holdt skjult at jeg blei slått.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har det veldig dårlig hjemme. Jeg blir utsatt for vold siden jeg var veldig liten, så jeg er ganske sint og deprimert og da jeg var yngre tenkte jeg på å ta selvmord. Jeg har vært gjennom helt forferdelige episoder i livet mitt. Så engang måtte jeg på sykehuset fordi jeg har en sykdom og da vi kom fram begynte moren min å snakke ting om meg som ikke er sant, så jeg greide ikke å holde meg så jeg fortalte dem at det ikke er sant og at jeg blir slått. Så da de hadde møte med familien min sa de at jeg bare juger og løy veldig og sa ting om meg som ikke er sant til barnevernet. Jeg møtte først til ett sted som ikke er hjemme men så tok de meg hjem igjen etter en uke og de trodde på all løgnet dom de fortalte om meg og de aner ikke noe om den ekte sannheten. Og jeg har det fortsatt veldig dårlig hjemme og ønsker ikke å bo der mer, de i familien pleier alltid å si "vi vil ikke ha deg i huset pakk tingene dine og dra. De har ikke hatt møte meg meg på veldig lenge. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14!

Du skal ikke ha det sånn som du har det nå. Du må ta kontakt med barneverntjenesten igjen, be om å få snakke med en kontaktperson alene, uten at foreldrene dine er tilstede.

Jeg foreslår også at du tar med denne mailien når du skal snakke med barneverntjenesten, fordi du beskriver godt hvordan du har det i denne mailen.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold