Hopp til hovedinnholdet

Pappa slår meg, jeg er redd, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har flere blåmerker i ansiktet fordi faren min slår meg. Han bryr seg ikke da jeg blir lei meg å begynner og gråte. Det har vært sånn i kanskje to år nå. Jeg klarer ikke følge med på skolen mer, jeg gruer meg alltid til å dra på skolen fordi jeg er redd for å få kommentarer på at jeg har blåmerker overalt. Jeg er redd for å ha gym, fordi jeg får kommentarer på at jeg har blitt så tynn. Jeg har blitt ganske mye tynnere siden jeg ikke tørr å spise da jeg er sulten fordi jeg er redd for pappa. Fordi alt dette skjer hjemme henger jeg langt etter på skolen. Jeg er redd og vet ikke hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 og takk for at du skriver til oss!
At pappaen din slår deg er ikke greit og strengt forbudt! I Norge har vi en egen lov - barneloven - som sier at alle former for vold (for eksempel å bli slått, slik du beskriver) mot barn er strengt forbudt. Jeg kan godt skjønne at du er redd, og at det blant annet blir vanskelig å følge med på skolen. For at du skal få det bedre er det viktig at du får fortalt noen om hvordan du har det hjemme! Jeg vil anbefale deg at du ringer alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111. Å ringe dit er gratis. Alarmtelefonen er en nødtelefon for barn og unge som lever med vold, overgrep og omsorgssvikt, de kan hjelpe deg å finne hjelp der du bor. Ikke gå med dette alene, kontakt alarmtelefonen!
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold