Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir sinna og klarer ikke å kontrollere meg. Blir veldig voldelig mot meg selv og andre. Trenger gode råd for å stoppe med dette.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Eg har et problem. Alltid når eg blir sinna klarer eg ikke å kontrollere meg sjøl. Eg kan bli veldig voldelig mot meg sjøl og andre. Eg banner, knuser ting og slår. Eg gjøre dumme avgjørelser ved å rømme ut huset eller sulter eg meg. Trenger gode råd for å stoppe med dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 og takk for at du skriver til oss!
Sinne er en følelse vi alle kan kjenne på, i sterkere eller svakere grad, fra tid til annen. Men når sinne gir seg utslag i vold, slik du beskriver, blir det et problem og en måte å håndtere sinne på som hverken er bra for deg selv eller andre. Du etterlyser råd for hva du kan gjøre, og jeg legger ved en artikkel med nyttige tips. Du kan også oppsøke fastlegen eller Helsestasjon for ungdom og fortelle om det ovennevnte, så kan de anbefale/henvise deg så du kan få hjelp i kommunen hvor du bor.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold