Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vokst opp med en voldelig pappa og er så stolt i dag for at jeg ringte alarmtelefonen og sto opp for meg selv.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skriver bare dette til dere for å få ting ut av hodet mitt. Jeg har siden jeg var 10 år levd med en voldelig pappa. Både verbalt og fysisk. Jeg husker tilbake da jeg var 15..Gjennom flere år med å bli slått, lugget og også noen ganger sparket ringte jeg til alarmtelefonen. Jeg var livredd når barnevernet dukket opp på skolen min og fortalte at de kom til å kontakte pappa og mamma om det jeg hadde snakket med de om. Jeg har alltid hatt et bra forhold til mammaen min men alltid hatt et utrolig dårlig forhold til pappa. Liker ikke å kalle han pappa engang. Tenker tilbake på hvor utrolig tøff jeg var. Hvor stolt jeg idag er over at jeg faktisk sto opp for meg selv og skaffet hjelp. Idag har jeg og pappa et bedre forhold, men det er langt ifra bra. Han har aldri igjen lagt hånd på meg selvom vi kan krangle ganske heftig. Håper alle andre jenter og gutter der ute står opp for det som ikke er rett! Man skal ikke være redd i sitt eget hjem. Man skal ikke tie fordi man er redd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er så flott å høre historien din og jeg håper du kan være en inspirasjon for andre barn og ungdommer som har det vanskelig hjemme.

Det er godt å høre at du klarte å stå opp for deg selv, og at du ble tatt på alvor. Det kan for mange virke skummelt og vanskelig å skulle si fra til barnevernet når det dreier seg om ens egne foreldre. Din historie illustrerer på en flott måte at ting ble bedre etterpå.

Selv om forholdet ditt til faren din ikke er helt bra i dag, forteller du at det ble bedre etter at barnevernet kom på banen og at han aldri la hånd på deg igjen.

Så godt for deg at denne situasjonen ble snudd til en mestringsopplevelse og at du kjenner deg sterk og tøff som tok vare på deg selv.

Takk for at du delte tankene dine med oss! 

Jeg legger ved noen artikler som også kan være nyttige for andre som leser innlegget ditt.

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

- Jeg vil melde fra til barnevernet, men hva skjer da?

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Jeg sliter skikkelig hjemme, og vil ikke bo hjemme lenger. Kan jeg, som ungdom, melde fra til barnevernet selv? Hva skje om jeg gjør det?

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold