Hopp til hovedinnholdet

En gutt i klassen mobber, truer og banker meg

Gutt 14 år
 

Spørsmål

HEI HJELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EN GUTT I KLASSEN MIN SLO MEG NED OG BANKA MEG OG TVINGTE MEG TIL Å GI HAN PENGER. NESTE UKE SÅ HENTET JEG MED EN VENN SOM SKULLE VÆRE DER VIS HAN KOM OG BANKA MEG HAN ER 2 ÅR ELDERE ENN OSS. HAN GUTTEN KOM IGJEN OG SÅ BEGYNTE MIN VENN OG HAN OG SLOSS. HAN FYREN SOM BANKER MEG HARDT TROR JEG KAN KAMP SPORT ELLER FORDI MAN KAN SE DET PÅ HVORDAN HAN HOLDER ARMENE OG BEVEGER SEG. VENNEN MIN BLE BANKA PÅ 1 MINUTT CIRKA UTEN Å RØRE HAN ENGANG. JEG PRØVDE OGSÅ FORDI JEG VAR SINT AT HAN SLO VENNEN MIN SÅ BRUTALT SÅ BLE JEG OGSÅ BANKA. HAN MOBBER MEG HVERT FRIMINUTT OG TVINGER MEG TIL Å GI HAN PENGER TIL KANTINA. HJELP JEG TØR IKKE Å SI IFRA. HVA SKAL JEG GJØRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAN JEG ANMELDE DETTE TIL POLITIET

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

INGEN HAR LOV TIL Å TRUR ELLER BANKE ANDRE! Jeg forstår at du blir fortvilet over dette.  Du kan si ifra til noen voksne hjemme eller på skolen.  De kan hjelpe deg med å få tatt tak i dette og få det til å stoppe.  Ikke gi opp, for det er hjelp å få.  Slik oppførsel kan også anmeldes til politiet.  

Hva er det som gjør at du ikke tør å si ifra.  -Kanskje er det fordi han truer deg med at noe skal skje da, eller at han sier du er en som sladrer?  -Ikke la dette stoppe deg.  Det å si ifra om dette, er ikke å sladre, det er å melde ifra om vold!  Det vil også være andre som har glede av at det blir slutt på denne oppførselen.  

Si ifra nå! -Kanskje ha eldre kameraten din også kan støtte deg i det.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Kenneth (14) må møte til samtale hos politiet

Bakhodet på en gutt (colourbox.com)

Kenneth skulker en del. Han henger på senteret om kveldene, der det foregår en del nasking. Han blir kalt inn til en samtale hos politiet med mor, hvorfor?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold