Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir redd, hvordan kan jeg unngå ham?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. En natt for 6-7 år siden. Kom min tante og kjæresten hennes hjem fra fest. Kjæresten hennes skal da ha banket henne opp. også ringt min mormor midt på natten og fortalt hva han hadde gjort. Har også hørt at han skal ha dratt hun ned trappen. Dette synes jeg da er veldig skummelt og ekkelt! Jeg var bare 6-7 år da . så jeg fikk da vite dette i dag! Jeg var hos dem igår og han snakker veldig mye med meg og er veldig mye sammen med meg. Da jeg tenker på dette i etterkant blir jeg ukomfortabel og er redd for at han skal voldta meg eller noe sånt. Siden han er så mye sammen med meg da vi møtes osv. Han ser også veldig skummel ut siden han har langt skjegg og kjører motorsykkel så han er den typen! De er foresten sammen fortsatt! Så jeg lurer på hvis vi hadde andmeldt han nå, ville han fått straff? Jeg vet ikke om dette har skjedd flere ganger. Håper IKKE det! Men neste gang vi møtes hvordan kan jeg unngå han uten at det ser rart ut? Hilsen redd jente!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg kan forstå at det du fikk vite har gjort redd og bekymret. Jeg tenker det er helt naturlig at du blir litt forsiktig og reagerer på det du fikk vite, det må være vondt å høre om det som skjedde med tanten din. 

Jeg vet ikke hvem som snakket med deg om det som skjedde, men jeg håper uansett du kan forsøke å snakke med noen i familien din om de bekymringene du har. Kanskje har flere i familien din hatt samme tanker og bekymringer, og da kan du også få litt støtte og gode råd fra dem. Du kan også snakke med en voksen utenom familien, for eksempel lærer, rådgiver eller helsesøster på skolen. Jeg tror det vil være til hjelp for deg å få snakket med en voksen om de bekymringene du har. 

Noen ganger kan det være for sent å anmelde, det kommer an på hendelsen som har skjedd og alvorligheten og hvilken strafferamme dette har. For å få et sikkert svar, kan man, sammen med en voksen,  kontakte politiet for å få informasjon om dette. 

Du kan også lese mer om vold, straff og hvordan man kan hjelpe familiemedlemmer som strever i artikler jeg har lagt ved under. 

Jeg håper du vil snakke med noen, at du finner mer ut av dette og at du kan føle deg tryggere framover. Ta godt vare på deg selv og lykke til videre! 

Hilsen psykologen 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold