Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt voldtatt. Er det normalt å bli kvalm av mat?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei sann, eg veit at eg ikke er 20, men eg er 21 og har opplevd å blitt voltat 2 ganger først gangen var når eg var 15 år og eg ble det igjen i helga å saken er almelt, men eg lurer på om det er normalt og bli kvalm av mat? Og ikke har lyst på mat lengere? Håpe på svar Mvh ei jente som er fortvilet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 21 år

Så fint at du tar kontakt med oss på Ung.no. Det høres ut som du har hatt en traumatisk hendelse i helgen og at du har det vanskelig akkurat nå! Det er helt normal reaksjon etter en unormal hendelse! Jeg forstår at du er fortvilet!

Du har også blitt voldtatt når du var 15 år og dette kan forsterke det ubehagelige du nylig opplevde gjennom en ny voldtekt.

Du spør om det er normalt å bli kvalm av mat. Ja - det kan være en følge av det ubehagelige du har opplevd. Det kan også å miste matlysten. Jeg vil likevel anbefale deg å forsøke så godt du kan å få i deg mat og drikke. Kroppen din har vært utsatt for en stor påkjenning og den trenger mat i denne prosessen.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan lese. Det er bra at saken er anmeldt selv om dette også kan være krevende for deg.

jeg vil råde deg til å snakke med noen om de to voldtektene slik at du får bearbeidet de vonde følelsene som ofte kommer etter slike hendelser.

Du kan snakke med fastlegen din som kan henvise deg til psykolog.

Ønsker deg alt godt og lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Over 18 med psykiske problemer?

Jente hos legen (colourbox.com)

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold