Hopp til hovedinnholdet

I det siste har sinnet/aggresjon mitt blitt forsterket og jeg vil bare slå og ødelegge alt som er rundt meg. Hva kan jeg gjøre?

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei. I det siste har sinnet/aggresjon mitt blitt forsterket og jeg vil bare slå og ødelegge alt som er rundt meg. Jeg blir mye raskere sur, og jeg knytter neven min hver gang jeg kjenner det kommer inn på meg. For ikke lenge siden ble jeg så sur at jeg sparket hull i døren. Foreldrene mine kjefter på meg hver gang jeg får et raserianfall. Hva har skjedd med meg? Hva kan jeg gjøre for å forbedre dette, og bli roligere? Hilsen en bekymret person

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei bekymret person

Jeg syns det er fint at du skriver til oss på Ung.no og forteller oss om hvordan du har det og at du er bekymret fordi du blir så sint!

Det er nok mange som kan kjenne seg igjen i det du spør om så det er modig at du spør!

Du er 16 år - det er en alder hvor først og fremst hormoner nærmest koker i blodet. Det kan være store humørsvingninger og man kan f eks bli lettere irritert og sint over ting så sinne kan også være naturlig.

Jeg blir nysgjerrig på om det er noe spesielt som har gjort at du har blitt mer sint? Har du alltid vært sint?

Du skriver at det i det siste har blitt forsterket. Er det noen hendelser eller krenkelser du har vært utsatt for?

Sinnet er en følelse som vi alle har og det er også en følelse som de fleste er litt redd for fordi den kan være både kraftfull og sterk.

Det viser seg f eks ved at hvis vi blir veldig redde så er det mange som også kan bli veldig sinte.

Du har blitt så sint at du har sparket hull i en dør og foreldrene dine reagerer også på sinne ditt.

Sinne er også en følelse som kan være vanskelig å kontrollere.

Det å kontrollere sinne handler om å forsøke å stoppe det før det eskalerer i utagering.

Du kan trene på å forsøke å kjenne igjen når du blir sint og å prøve å telle inni deg eller klemme på en klemmeball i hånden din. Du kan be om en "time-out" og forlate en situasjon så du får roet deg ned. Puste dype pust er med på å roe ned sinnet og hjelpe deg til å få kontrollen tilbake.

Dette er noe enkle teknikker som kan være til hjelp. Hvis du føler du trenger mer hjelp så vil jeg råde deg til å oppsøke fastlegen din å få henvisning til psykolog. Da kan du få hjelp til sinnemestring og evnt finne ut av hva som gjør at du blir så sint.

Legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold