Hopp til hovedinnholdet

x-en truer og sender hatefulle meldinger

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! For noen måneder siden var jeg sammen med en gutt som var noen år eldre enn meg. Etterhvert merket jeg at forholdet ikke fungerte og jeg gjorde det slutt. Samme dag og i dagene etter begynte han å kalle meg stygge ting, truet med å drepe både meg og han selv. Jeg syntes dette var veldig vanskelig og ble også veldig redd. Han har sagt unnskyld i ettertid, men noen uker etter det begynte han å sende hatefulle meldinger og telefonsamtaler. Han sa unnskyld etter det også. Jeg har fortalt han at jeg ikke ønsker å ha kontakt med han, men han fortsetter å plage meg via telefon og sosiale medier. Jeg synes dette er veldig ubehagelig og blir redd, men føler også skyldfølelse. Det virker ikke som om han er "helt ved sine fulle fem", hvis jeg kan si det på denne måten. Dette sier jeg basert på handlingene hans i forholdet og i ettertid. Har ingen romantiske følelser for han. Hva kan jeg gjøre for å få han til å slutte å plage meg? Og hvordan blir jeg kvitt skyldfølelsen for å ha slått opp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig når en blir plaget av eks-kjærester, men er også veldig ubehagelig. Du skriver at han flere ganger har bedt om unnskyldning,  men han fortsetter å plage deg via telefon og sosiale medier. Du skriver også at det ikke virker som om han er «helt ved sine fulle fem». Hvis han fortsetter å plage deg må du snakke med noen voksne om det, enten dine foreldre, helsesøster på skolen eller andre. Hvis det gjelder trusler, han har truet med å drepe både deg og seg selv, så bør det anmeldes til politiet. Politiet kan innkalle ham til en samtale. Saker der noen blir plaget via telefon eller sosiale medier  kan også bli henvist til Konfliktrådet for å få en slutt på det.

Du skriver at han er noen år eldre enn deg, og da er han over den kriminelle lavalder.

Du kan ikke/bør ikke ha skyldfølelse for å ha slått opp med en du ikke har romantiske følelser for. Alternativet hadde jo vært at du var sammen med ham selv om du ikke ønsket det. Du må ikke akseptere at han fortsetter å plage deg over telefon og sosiale medier.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, for å snakke og få råd og veiledning.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold