Hopp til hovedinnholdet
Jente 14 år
 

Spørsmål
jeg veit ikke om det er direkte vold, men jeg er nå ihvertfall bekymra. jeg har en kusine som bor i danmark.. det har seg sånn at stefaren hennes driver å slår. slår henne hvis hun sier noe feil eller ikke setter på tven for han og lingnende. så jeg er da veldig redd for henne jeg, da. jeg vet seriøst ikke hva jeg kan gjøre jeg altså. jeg harså inmari lyst til å hjelpe henne, men hun vil ikke fortelle meg noe, det eneste hun sier, er at han slår, og hvorfor. jeg håper jo ikke at han gjør noe mer da. han har jo hatt seg et seksuelt overgrep på begge tantene mine, og banka opp farmora mi opp til flere ganger. jeg skjønner ikke hvorfor han gjør sånt da, det eneste jeg vet, er vell at han ikkeer helt god oppe i hodet sitt, når han driver på sånn. så spørsmålet mitt er da; hva kan jeg gjøre for å hjelpe henne på best mulig måte? (hun er 12 år) vær så snill å gi meg svar fort!

Takk på forhånd ;)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Det er veldig fint at du bryr deg om din kusine og vil hjelpe henne. Hun bor langt unna, men jeg forstår deg slik at dere har litt kontakt. Jeg synes du skal snakke med din kusine og få henne til å snakke med noen voksne som hun har tillit til. Det beste ville være hvis hun kunne fortelle sin mor hvordan hun har det. Det kan også være noen på skolen hun har tillit til, lærer eller andre voksne, eller en helsesøster.
Det du kan gjøre foruten å snakke med din kusine, er at du også bør fortelle dette til nonen voksne- kanskje en av dine foreldre - slik at de kan gjøre noe for å hjelpe kusinen din.
Det er ikke riktig at hennes stefar slår. Du nevner også at noen i familien har vært utsatt for overgrep- så det er viktig at noen hjelper din kunsine så hennes situasjon endrer seg.
I Norge er det slik at barnevernet kan kontaktes når en bekymrer seg for hvordan en barn har det. Jeg tror det finnes noe lignede i Danmark .En av de voksne du eller din kunsine snakker med kan kontakte barnevernet. Din kusine kan også selv ringe til barnevernet i Danmark for å få råd og hjelp.
Lykke til med din kusine.
Hilsen Familieterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Skal straum være inkludert i husleiga når du leigar?