Hopp til hovedinnholdet

Moren min slår meg, og ingen vet om det.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei jeg bor hos moren min og stefaren min. moren min slår meg hele tiden i hmelighet og ingen vet, hun gjør det ikke med søskene mine, nesten anenhver dag kommer hun og slår meg jeg bruker conseleren til søsteren min for cover up,jeg vurderer å ringe barnehvernet men faren min bor i nederland og jeg vil ikke flytte dit, går det an å få en foster familie i norge eller noe??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei gutt 13 J

 

Så bra at du tar kontakt med ung.no

 

Det høres ikke noe greit ut at din mor driver og slår deg. I Norge er det forbudt og slå.  I og med at du skriver at du må bruke consealeren til din søster, høres det ut som hun slår ganske hardt.

 

Jeg syntes det er en god ide å kontakte barnevernet, for det kan ikke være greit for deg og ha det slik du har det nå. Hvis du ikke vil kontakte barnevernet alene, kan snakke med en annen voksen som du stoler på (for eksempel helsesøster eller sosiallærer på skolen), som kan hjelpe deg å kontakte barneverntjenesten.

 

Jeg skjønner at du ikke vil flytte til din far i Nederland, da du sikkert har både venner og kanskje familie her i Norge. Om barn må flyttes hjemmefra av barnevernet, skal de alltid undersøke om barnet/ungdommen kan bo hos noen i familien (i Norge). Hvis det ikke er mulig, kan barnet/ungdommen kanskje komme i fosterhjem eller i noe som heter beredskapshjem. Noen ganger kan det hende at ungdommen må flytte på institusjon, hvis det ikke er ledig fosterhjem. Barnevernet jobber for at flest mulig barn skal kunne bo sammen med sine foreldre, så det kan også hende at de kan finne en måte og hjelpe deg og din mor, slik at dere kan bo sammen. Jeg ser at du er 13 år, og da tenker jeg at du er så gammel at du kan forklare barneverntjenesten godt hvordan du har det, hva du ønsker og ikke ønsker. Og det tenker jeg er fint J

 

Du kan også ringe oss på Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Det er gratis.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold