Hopp til hovedinnholdet

Min mor er i et forhold med en mann jeg og min søster mistenker utøver vold mot henne

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Min mor er i et forhold med en mann jeg og min søster mistenker utøver vold mot henne. Dette skjer evt. den uken vi ikke er hos henne. Vi er ikke helt sikre, men vi har sett fler tegn til det. Er dette noe jeg kan dele med en lærer uten at hun har plikt til å melde ifra om dette? Det er jo ikke jeg som blir utsatt for vold, men jeg mistenker at det min mor utsettes for det. Jeg synes jo dette er veldig ekkelt og skummelt hvis det er sånn.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, selvfølgelig kan du snakke med læreren din om dette.  Jeg skjønner at det er vanskelig å vite hvordan du skal forholde deg til denne mistanken og at det er vondt å være redd for at din mor blir utsatt for vold. 

Du kan jo også snakke med andre i familien din om dette.  Kanskje du har en bestemor eller bestefar som kjenner din mor godt og som event kan snakke med henne direkte om dette. 

Det er flott at du og din søster er opptatt av å hjelpe mamma, men det er for mye for dere å ta ansvar for alene - derfor er det viktig at dere finner en annen voksen å snakke med. 

Ring gjerne alarmtelefonen på telefon 116111 for å snakke litt med dem om det.

Lykke til.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold