Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten er voldelig mot henne. Han er verdens herligste når han ikke er sint. Hva gjør hun?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bor i danmark med min kjæreste. Han er generelt verdens herligste menneske, og han gjør meg generelt til verdens lykkeligste. Han har et sinneproblem, og har slått og dyttet meg når han blir riktig sint. Han har ADHD og det virker som han blacker ut. I går havnet jeg på legevakten- bitemerker i skinnende, hjernerystelse og noen sting i hodet etter han brukte bilnøkkelen som våpen. Jeg var livredd for han i går når han fikk et flip. Men alikevel syns jeg det er synd for han, for han er klart syk. Han burde få hjelp. Utenom disse episodene er forholdet perfekt. Jeg elsker han mer enn noe annet, og i går var som at hele livet mitt falt sammen. Kroppen er vond, og brystet gjør vondt. Jeg kan være med han nå og blir ikke redd, men hvis det skjer igjen så har jeg sagt og mener at jeg anmelder det. Jeg skulle ønske det ikke hadde skjedd, jeg vil tilbake til glade og forelskede oss før kvelden i går. Jeg tør ikke snakke med noen, elsker han jo. vil å litt si alt til mor og få en klem.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det du forteller om her høres alvorlig ut. Du beskriver kjæresten din som verdens herligste og en som gjør deg svært lykkelig. Samtidig har han ADHD og det du  beskriver som et sinneproblem.

Du skriver at han tidligere har slått og dyttet deg når han har blitt sint. Da du skrev hit, så hadde han skadet deg så du havnet på legevakten. Det høres for meg ut som om volden eskalerer, altså blir mer alvorlig.

Du skriver at du synes synd på kjæresten, at han er syk og trenger hjelp. Det kan jeg være enig i. Spørsmålet er hva han tenker om dette? Innser han alvoret i situasjonen? Ønsker han hjelp og gjør han det som skal til for å få hjelp?

Du skriver at du skulle ønske dette ikke hadde skjedd og at du vil tilbake til glade og forelskede dere. Likevel har det dessverre skjedd, og det må du forholde deg til. Volden han har utsatt deg for er grov. Han kunne ha skadet deg alvorlig, og det er tydelig for meg at han ikke klarer å stoppe seg selv. Dette må du ta konsekvensene av.

Når han skader deg eller andre, så fører det til flere ting. Det ene er at du kan få fysiske skader som du må leve med resten av livet, for elsempel etter hjernerystelse. Det andre er at å bli utsatt for vold gjør noe med deg psykisk. Selvbilde endres sakte men sikkert, og du kan få traumereaksjoner. Han bryter loven og kan havne i fengsel for dette. Selv om ikke du anmelder ham, så kan andre gjøre det.

Dette er ikke bra for noen av dere, og må stoppe. Mitt råd er derfor uten tvil at du avslutter dette forholdet. Det er lett å forstå at det er vondt siden dere er glade i hverandre og har mye fint sammen. Likevel har han tråkket så langt over en grense at det kan være vanskelig for dere å reparere forholdet. Det er også direkte farlig for deg å være sammen med ham når han kan skalde seg som du beskriver.

Det har dessverre tatt litt tid før du har fått svar av oss. Jeg håper du har gjort alvor av å snakke med din mor og at du har fått mange klemmer. Jeg håper også at hun har rådet deg til å komme deg bort fra denne kjæresten og at du har venner og familie rundt deg som støtter deg i denne vanskelige tiden.

Ta gjerne et titt på artiklene jeg har lagt ved under svaret.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold