Hopp til hovedinnholdet

En venn av meg har det vanskelig hjemme. Hvordan kan hun få det bedre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sender inn et spørsmål for en venn av meg på hennes vegne. Hun sliter blant annet med familien sin. Hun har fortalt meg at moren hennes til tider tar på henne noe som hun synes er ubehagelig og at faren hennes drikker. Har foreslått barnevern, men er vist ikke helt tøff nok til det. Armene hennes er dekket av kutt og hun sier at hun ikke føler seg trygg. Har selv slitt med selvskading, men er over det nå - ikke noe av det som hjalp meg hjelper henne. Hun forteller også at hun ikke har noe positivt i livet sitt å glede seg til. Noen tips til å gjøre dette bedre?? Sender som sagt inn for en venn så fint om det er henne tipsene er rettet mot, om du forstår;) super nettside og takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål.

Du skriver at du har en venninne som sliter hjemme. Utfra det du skriver, tenker jeg det må være veldig vanskelig for henne å leve under slike utrygge forhold som du beskriver. Jeg skjønner godt at ting er vanskelig og mørkt, men tenker også at det heldigvis er hjelp å få. Jeg tenker at det går an å begynne med en samtale hos helsesøster på skolen og fortelle henne hvordan det er hjemme for så be henne hjelpe til med å kontakte andre instanser som kan hjelpe henne videre. Du skriver at barnevern ikke er aktuelt i dag, så derfor anbefales første kontakt med helsesøster. Venninnen din kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Der kan hun være anonym, og det er gratis å ringe. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold