Hopp til hovedinnholdet

Slått i hodet, hva skal jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. For to dager siden ble jeg slått i hodet av en gutt. Etter hendelsen har det utviklet seg en kul rett foran øret og mellom panna om gjør ganske vondt. Det gjør spesielt vondt når jeg tar på den, når noen klemmer meg eller når jeg løper. Jeg vil ikke fortelle noen om at jeg ble slått og jeg vet heller ikke hva jeg bør gjøre med det. Kan det være farlig? Kulen har blitt litt mindre enn i går, men allikevel har jeg like vondt. Kommer den til å gå over av seg selv, eller må jeg til legen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

så fint at du tar kontakt med oss.

Kulen først:

- Jeg kan ikke gi noe nøyaktig svar uten å ha undersøkt deg, men sannsynligvis har det tilkommet en liten blødning (hematom) i underhuden som gir irritasjon, trykk og smerte. Dette forsvinner som regel av seg selv i løpet av en uke eller to, men du bør oppsøke lege hvis det øker i størrelse eller du har økende plager med smerte, svimmelhet, hodepine, endret syn e.l. 

Men minst like viktig: 

At noen andre slår deg i hodet er ikke greit. Det er heller ikke lov, og kan anmeldes til politiet. Å bli utsatt for vold kan gjøre skade på mange andre måter enn den fysiske blåkulen. Jeg legger ved noen nyttige artikler her fra ung.no som gir gode råd om hvor du kan få hjelp. Jeg forstår at du synes det er vanskelig, men jeg synes du bør snakke med noen voksne om det så du ikke går og bærer på det alene.   

Hos alarmtelefonen for barn og unge,  tlf 116 111, kan du være anonym og få god hjelp. Politi, helsesøster, lærer og foreldre kan alle hjelpe på sine måter.

Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold