Hopp til hovedinnholdet

Driver på med en skoleoppgave som handler om vold i nære relasjoner. Har dere noen fakta og paragrafer jeg kan bruke?

Jente
 

Spørsmål
Hei. Driver på med en skoleoppgave som handler om vold. En jente på 17,5 år blir slått og får høre nedsettende ord fra moren sin. Oppgaven går ut på at jenta forteller meg dette men ikke ønsker at jeg skal fortelle dette til noen for hun egentli er veldig glad i moren sin.
Står at jeg også kan antyde til eventuelle paragrafer i loven om barn og foreldre og loven om barnevern.

Jeg driver på med utdannelse som barne og ungdomsarbeider så vet at om noen hadde betrodd seg dette til meg hadde jeg ikke hatt lov til å ikke gjøre noe med dette.

Har dere noen fakta og paragrafer jeg kan bruke til innsendelsen?

Mvh hilsen Meg=)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Siden du driver med en skoleoppgave, er litt av poenget at du skal finne ut av dette selv. Men vi kan hjelpe deg litt på vei, for dette er noe som sikkert mange andre lurer på også. Du vet sikkert at det står i barneloven at foreldre ikke har lov til å utøve vold mot barn. Dette følger også av de generelle bestemmelsene om vold i straffeloven.

Som barne- og ungdomsarbeider vil du ha taushetsplikt, men det er noen viktige unntak fra denne, se blant annet barnevernslovens § 6-4. Offentlige ansatte har i mange tilfeller plikt til å varsle barnevernstjenesten om alvorlige forhold i hjemmet.

Når du skriver oppgaver er det lurt å skrive om litt om hvorfor du tror reglene er som de er, og fordelene og ulempene ved om du forteller informasjonen videre eller ikke.

Lykke til!

Hilsen Juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om skilsmisse?

Hvem innvilger en skilsmisse?