Hopp til hovedinnholdet

Han tok på hele meg. Burde jeg anmelde?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år, som ja.. vell dette skjedde for noen dager siden. Det startet med at jeg skulle møte en gutt, etter vi hadde møtt hverandre så gjorde jeg noe veldig dumt, jeg spurte han om vi skulle gå bort til skolen min, der var det lite folk og vi satt oss ned på en benk. Vi snakket sammen til han lente seg over meg og begynte å tungekysse meg/kline. Han tok og tok meg over seg, og begynte å ta hånda si nede på rumpa mi og den andre hånda mi den andre nederste delen/plassen. Itillegg dro han opp t-shorta mi og begynte å suge på puppene mine. Burde jeg annmelde dette? jeg var i sjokk og klarte ikke å bevege meg nesten, jeg fikk tak i mobilen min og "planla" at jeg skulle komme meg fortest mulig vekk. Jeg har fått svar her at itillegg så voldtok han meg. Jeg er veldig usikker på om dette er noe å annmelde eller om jeg bare skal la være. Hilsen jente på 14 (:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Takk for din henvendelse. 

Vi kan dessverre ikke rådgi deg om du skal anmelde eller ikke. Dette er det lurt å snakke om med en voksne som du er trygg på. Det kan være eksempelvis helsesøster, foreldre eller en lærer.  Å ta med en gutt til et sted hvor det er lite folk betyr ikke at du inviterer til seksuelle handlinger. Det er slik at all seksuell handling krever samtykke fra begge parter før det er greit. 

Slik du beskriver dette virker det ikke som det var greit for deg. Det var godt at du hadde en plan for å komme deg unna. Det er viktig at du står opp for deg selv. Du skriver at du har fått svar på at han voldtok deg her. Da er det viktig at du får snakket med noen der du bor. Du kan også ringe anonymt til politiet for å høre hva de rådgir deg til å gjøre. 

Det er også andre hjelpetelefonen du kan ringe å være anonym som alarm telefonen til barn og unge på tlf 116111, eller telefon for incest og seksuelt misbrukte på 80057000. 

Vi ønsker deg lykke til. 
Med vennlig hilsen  Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold