Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir noen ganger slått hjemme og har det ikke bra hjemme. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg blir slått noen ganger hjemme og har blitt krenket på skolen av læreren min hva skal jeg gjøre og jeg føler meg helt ubrukelig hele tiden og har det ikke bra hjemme men nå skal vi bytte lærer og har blitt utsatt for krenkelse av min egen tante jeg liker ikke familien min noe serlig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Ut ifra det du skriver forstår jeg at du har det vanskelig. Det er forståelig at du synes det er vanskelig å vite hva du skal gjøre. Ingen skal måtte tåle å bli utsatt for vold hjemme. Foreldre og andre voksne har ikke lov til å klapse eller slå barn. Det er heller ikke lov å klapse eller slå for å straffe barna eller for å få dem til å gjøre som man vil. 

Det er viktig at du snakker med noen andre om hvordan du har det. Har du andre voksne rundt deg som du stoler på? Dersom ikke kan du ta kontakt med helsestasjon for ungdom hvor helsesøster jobber. Hun skal kunne lytte til deg, hjelpe deg eller henvise deg til andre som skal kunne hjelpe deg i den situasjonen du er i nå.  

Dersom du fortsetter å oppleve krenkende atferd fra lærere eller andre på skolen er det viktig at du sier ifra til en voksen. Det kan være sosiallærer, rådgiver eller rektor. Skolen har et ansvar for at du skal ha det bra på skolen, og krenkende atferd fra lærere er ikke greit. Jeg håper at dette blir bedre når du bytter lærer, men ikke vær redd for å si ifra.

Blir det rart eller vanskelig å kontakte noen direkte, kan du ringe alarmtelefonen på 116111 for å få snakket litt om det og få råd om hvordan du kan få hjelp. 

Lykke til, snakk med noen slik at du kan få det bedre!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold