Hopp til hovedinnholdet

Gutt banket opp på fest - hvilke rettigheter har han?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Dette gjelder en gutt på 21 år : han har blitt banka opp på en fest , blitt blind på et øye , politiet mener di ikke har nok bevis i saken (flere personer som har deltatt) nå mister han lappen og lærlingplassen bare 6 mnd for fullført fagbrev .. pga at han må ha lappen .. hvilke rettigheter har denne unge gutten ? Hva skal vi gjøre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår deg mister han lappen fordi han ikke lenger har godt nok syn til å kunne kjøre bil og at han mister lærlingplassen fordi han var avhengig av å ha sertifikat i jobben. 

I og med at han fikk en skade som følge av at han ble banket opp og denne skaden har ført til at han ikke kan fortsette med den utdannelsen han har påbegynt tenker jeg at han bør sende inn en søknad om voldsoffererstatning. Les mer på nettsidene til Kontoret for voldsoffererstatning. Han kan også kontakte en advokat for å få bistand med søknaden hvis han ønsker det.

Hvis politiet henlegger saken, så har han mulighet til å klage på henleggelsen. Informasjon om hvordan han går frem for å klage får han av politiet ved en eventuell henleggelse. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold