Hopp til hovedinnholdet

En venn av meg blir slått av foreldrene sine og vil ikke si fra til noen voksne, hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Vet venn av meg blir slått av foreldrene sine hjemme, og vil ikke si fra til noen voksne. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, har prøvd å få han til å si ifra men han sier at ting blir bare verre av det. Håper dere har svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Du skriver at en venn blir slått av foreldrene sine hjemme, men han vil ikke si fra til voksne. Du skriver at du har prøvd å snakke med han og få han til å si fra, men han sier at ting bare blir verre av det. Du lurer på hva du skal gjøre.

Dette må være en vanskelig situasjon å stå i for deg, det kan kjennes så vondt når man ikke vet hvordan man kan hjelpe en god venn. Vold er en straffbar handling i Norge, og er alltid utøvers ansvar. Ingen foreldre skal bruke vold mot barna sine, og vi vet hvor skadelig vold kan være. Det er veldig viktig at både den som bruker vold og den som blir utsatt for vold får hjelp. Jeg skjønner kjempegodt hvis man får tanker om at situasjonen kan bli verre om man sier fra til noen, men det kan også være skummelt hvis den som trenger det ikke får hjelp.  

Jeg anbefaler at du snakker med en voksen du kan stole på, for eksempel helsesøster, om situasjonen du står i. Selv om du ønsker å hjelpe, er det viktig at du skal slippe å sitte med alt dette ansvaret. Jeg legger også ved en artikkel som handler om det å ha venner som blir utsatt for vold. Der er det også kontaktinformasjon til Alarmtelefonen for Barn og unge, de kan man ringe anonymt og få masse informasjon om hva man kan gjøre i situasjonen du er i. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold