Hopp til hovedinnholdet

Min kjæreste er hardhendt... og vi har tydeligvis endel problemer?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Har vært sammen med kjæresten i to år, og vi bor sammen. I dag tidlig lå han og halvsov selv om alarmen hadde ringt, og jeg prøvde å få han til å stå opp. Han ble irritert og ba meg holde kjeft, og tok hånden i ansiktet mitt og liksom dyttet meg vekk. Jeg ble sjokkert og dyttet til han tilbake (som jeg ikke burde ha gjort), og plutselig løftet han hånden igjen og den traff meg hardere i ansiktet, akkurat som et slag. Begynte å gråte og det gjorde han også da han innså hva som hadde skjedd. Han påstår at han halvsov og ikke visste hva som skjedde, han ville at jeg skulle slutte og la han sove videre, men det var ikke meningen å gjøre meg vondt. Vi har hatt litt andre problemer, vi er begge litt klengete og når den andre ikke vil, kan vi lett bli hardhendt (spesielt han). Han kan også dytte meg vekk hvis han blir sint, mens jeg egentlig bare er hardhendt når jeg holder rundt han og vil klemme han. Jeg er så glad i han og vil ikke gå fra han. Men vi har tydeligvis en del problemer...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss.

Det er ikke uvanlig at det oppstår uenighet og litt krangling i et forhold. En frisk diskusjon eller en krangel kan være helt greit, men det er et helt klart skille mellom krangling og vold.

Du må aldri godta å bli slått av din samboer, uansett om han sier at det er i halvsøvne! Dette kan fort utvikle seg til noe som blir en vane.

I kjæresteforhold med en voldelig part er det ikke likevekt. I stedet er det en som dominerer og truer, mens den andre blir kuet og endrer oppførselen sin for å ikke trigge den andre til mer vold. Som regel skjer det gradvis, slik at begge parter blir vant til å ha det slik og tror det er "helt normalt".

Dette må snakke sammen om dette, og bli enig om at det aldri skal skje igjen. Hvis det er vanskelig å kontrollere seg, må dere be om hjelp til å endre på denne handlingen. 

Da dere sannsynligvis er over 20 år er det ikke aktuelt å bruke helsestasjon for ungdom, men fastlegen kan hjelpe dere videre. Det finnes også god hjelp hos parterapeuter eller på familievernkontoret i kommunen. Be om hjelp før det utvikler seg videre. 

Legger ved en artikkel med gode råd og andre instanser som kan hjelpe dere.

Ønsker dere lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Er kjæresten min voldelig?

Kjærester #ikkegreit / ung.no

Kjæresten min er vanligvis snill mot meg, men i det siste har han forandret seg litt. Når vi krangler blir han fryktelig sint.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold